Damesfiets met versnellingen kopen? Waar moet ik op letten?

Als je een nieuwe damesfiets met versnellingen zoekt, moet je vooraf een paar dingen weten: hoeveel versnellingen heb je nodig en wat voor versnelling zoek je? Om te beginnen met hoeveel versnellingen heb je nodig? Als je niet per se versnellingen nodig hebt, kan je er natuurlijk voor kiezen om een fiets zonder versnellingen te nemen. Het voordeel van zo’n fiets is dat die minder snel stuk gaat en dat het achterwiel er makkelijker uit te halen is. Maar als je toch besluit dat je versnellingen nodig hebt, moet je natuurlijk weten hoeveel versnellingen je nodig hebt.

Hoeveel versnellingen heb ik nodig?

Hoeveel versnellingen je nodig hebt is afhankelijk van twee dingen:

  • Hoe ga je de fiets gebruiken?
  • Waar ga je de fiets gebruiken?

Hoe je de fiets gebruikt is zeker van belang bij het bepalen van het aantal versnellingen. Als je bijvoorbeeld veel met kinderen op de fiets gaat fietsen of je het vaak bagage mee dan is het handig om wat meer versnellingen te hebben. Ook moet je rekening houden met waar je gaat fietsen. Is het heuvelachtig of niet? Nederland is natuurlijk nogal plat, maar vergeet ook zeker al die bruggetjes niet.

Wat voor versnellingen heb ik nodig?

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten versnellingen, de Nexus 3 naafversnelling, de Shimano Alfine 11 en nog veel meer. Wil je precies weten wat de voor- en nadelen zijn van alles type versnellingen? Bekijk dan dit artikel eens van de fietsersbond: fietsersbond/welke-versnelling?

Ik zoek een fiets met versnellingen

Zoek je gewoon een fiets met versnellingen? Bekijk dat eens deze links:

Je kan natuurlijk ook in de categorie damesfietsen bekijken om het huidige aanbod te vinden.