Degelijke fiets, waar moet ik op letten?

Op zoek naar een degelijke fiets? Dan moet je op een aantal dingen letten. Waar ga je de fiets voor gebruiken? Heb je een stevige fiets nodig om elke dag spullen op te vervoeren? Of zoek je een sterke fiets die gewoon lang mee gaat? Wat het ook is, je bent op zoek naar een degelijke fiets. Mijn ervaring is dat, uiteraard, transportfietsen over het algemeen steviger zijn dan normale stadsfietsen. Maar welke fietsen vaak vergeten worden zijn opafietsen. Deze zijn te vergelijken met de welbekende omafietsen, maar dan uiteraard de mannelijke variant.

Stevige Transportfiets

Je ziet tegenwoordig steeds meer en meer transportfietsen rondrijden. En met reden. Deze degelijke fietsen hebben verschillende voordelen. Transportfietsen hebben een voordrager die gebruikt kan worden voor een krat of een mand, vaak hebben transportfietsen een extra stevige bagagedrager. En de transportfiets heeft een geweldig stevig frame, vaak met dubbele stang voor extra stevigheid. En nog meer voordelen:

  • Handige voordrager
  • Stevige frame
  • Dubbele standaard
  • Brede banden

Zoek je nog wat extra info over transportfietsen? Kijk is naar dit stappenplan van de fietsersbond.

Degelijke transportfiets

Degelijke opafiets

Als je een degelijke fiets zoekt, bekijk ook is de opafiets. Opafietsen zijn vaak net wat goedkoper dan transportfietsen, maar zeker niet minder degelijk. Een opafiets heeft ook een zeer stevig frame, vaak ook met dubbele stang. Een opafiets is over het algemeen iets simpeler dan een transportfiets. Zo heeft een opafiets vaak een terugtraprem en geen versnellingen. Als je dus alleen een degelijke fiets zoekt, is een opafiets zeker het overwegen waard.

Vergeet niet..

Vergeet natuurlijk niet op rekening te houden met de framemaat van de fiets en de wielmaat. Voor volwassenen is een wielmaat van 28inch over het algemeen perfect. De framemaat kan per persoon verschillen. Wil je jouw ideale framemaat weten? Bekijk dit artikel eens: Hoe bepaal ik de framemaat van mijn fiets?