Vouwfiets kopen? Waar moet ik op letten?

Ben je van plan om een vouwfiets aan te schaffen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Eerst is het handig om jezelf af te vragen waar je de vouwfiets voor gaat gebruiken. Heb je de fiets dagelijks nodig, ga je met het openbaar vervoer? En wat voor afstanden ga je afleggen? Als je grotere afstanden gaat afleggen is het handig om voor een vouwfiets te kiezen met extra grote wielen. Als je de fiets mee neemt in het ov is het natuurlijk wel handig dat de fiets extra compact is.

Vouwfiets in de trein

Je mag je vouwfiets gratis meenemen in de trein. Je moet natuurlijk wel rekening houden met een aantal regels. Zo moet je bijvoorbeeld je fiets inklappen voordat je instapt en je mag de vouwfiets niet parkeren op de speciale fietsplekken in de trein. Wil je alles weten over meenemen van een vouwfiets in de trein? Check dan deze link naar de NS: fiets in de trein.

Vouwfiets kopen

Vouwfiets kopen? Compleet overzicht criteria

Waar moet je nou nog meer op letten als je een vouwfiets wilt kopen? Houd rekening met de volgende punten:

  • Gewicht
  • Gemak van opvouwen
  • Hoe compact is de fiets op te vouwen
  • Versnellingen
  • Formaat van de wielen

Het gewicht per vouwfiets kan nog best wat verschillen. Het gewicht zit meestal tussen de 10kg en 18kg. Hoe meer opties de vouwfiets heeft, hoe zwaarder hij natuurlijk wordt. Houd ook rekening met het gemak van het opvouwen. Als je minuten lang bezig bent met het opvouwen van je fiets mis je nog je trein. En als je eenmaal in de trein bent, wil je natuurlijk wel dat de fiets compact opgevouwen kan worden. De versnellingen op een vouwfiets zorgen voor extra gemak op de fiets. Maar hoe meer versnellingen je hebt, hoe zwaarder de fiets wordt. Als je de vouwfiets voor langere afstanden nodig hebt, is het handig om een fiets te nemen met iets grotere wielen. Dit zorgt voor meer gemak.

Wil je meer algemene informatie over vouwfietsen? Bekijk deze link dan eens: nederlandersfiets.nl/vouwfietsen

Niet vergeten..

Als je met zoveel verschillende dingen rekening moet houden bij het kopen van een vouwfiets, moet je natuurlijk niet vergeten om wat prijzen met elkaar te vergelijken. Vergelijk een paar modellen met elkaar die voldoen aan al je eisen. Check hier het overzicht van alle vouwfietsen.